TILL SALU VIGGBYHOLM ”MINIVILLA” / ATTEFALLSHUS

Välkommen att bo i ett eget hus, en välplanerad ”minivilla” med egen
uteplats och komplett kök och badrum. Det smarta sovloftet gör att den
totala golvytan är cirka 30 kvm och detta är ett både funktionellt och
lyxigt boende där man har både egen uteplats och egen parkeringsplats.

Granitvägen 55. Boyta: 21 kvm. Pris: 1 495 000 / hbj.

Om Mäklaren

Mäklaren Pontus Warholm är en framgångsrik mäklare i Stockholm. Sedan Pontus inträdande på marknaden som fastighetsmäklare har han erhållit flera erkännanden av allt från kolleger till tidningar. Under år 2014 sålde Pontus Warholm 45 objekt för ett totalt värde av 424 834 000 kr. Pontus förmåga att hjälpa sina kunder att hitta sina drömhus har lett till många glada människor. Pontus Warholm är ett säkert kort att satsa på när de gälle försäljning och köp av fastigheter i Stockholm

Kulturhistorisk skatt från 1920-talet

Denna vecka förmedlar jag denna kulturhistoriska skatt från 1920-talet, ritad av arkitekterna Artur von Schmalensee och Bo Giertz. Stort renoveringsbehov men också stor potential till att få ett unikt boende på en sluttande, uppvuxen & lummig tomt, helt utan insyn. Detta äldre hus från 20-talet ligger med promenadavstånd till vattnet, har en tomt med buskar och bärträd samt två ingångar från olika gator. Huset är taxerat som 262 kvm boyta, 42 kvm biyta och är i totalt behov av renovering. Fastigheten är K-märkt och Q-märkt. På fastigheten finns också äldre lusthus (i behov av renovering) samt vidbyggt garage (i behov av renovering). Pris 8,5 MSEK.

 

 

Vackert hus i Djursholms Ösby

Nu förmedlar jag ett av de vackraste husen i Djursholms Ösby. Huset ligger på Norevägen 54A i Djursholm och har en boyta på 415 kvm samt en biyta på 63 kvm. Huset inrymmer totalt 15 rum och kök samt 6 badrum. Tomten är 1738 kvm.

Nära stan i attraktiva Ösby, i ett levande kvarter med massor av barn, mittemot skola, ligger det här fantastiska hus med otroliga ytor och sekelskiftescharm. Huset har fina sällskapsdelar, flera sovrum, källare och inredd vind samt en lättskött tomt. Huset har även ett stort garage och en härlig uteplats.

Pris för fastigheten: 25 000 000 kr/högstbjudande.

Om Djursholm

Djursholm ligger vid fjärdarna Stora och Lilla Värtan norr om Stockholms kommun. Djursholm grundades 1889 och har präglats av villabebyggelse på stora tomter. Många områden i Djursholm består av bebyggelse i stilar som nationalromantik, funktionalism och nyklassicism. Samhället har c:a 9300 invånare och är betraktat som ett exklusivt bostadsområde.

Sålt ett stort hus i Värmdö med sjöutsikt

Huset på Värmdö.

Sjöutsikt från huset.

Förra veckan sålde jag ett stort hus i Värmdö. Det ligger vid vattnet i Mörtnäs och är ett arkitektritat och platsbyggt hus med en strålande sjöutsikt. Nära huset ligger det en brygga med segelbåtsdjup samt ett gästhus med bastu. Det här välbyggda och rymliga huset har många rum, flera balkonger, öppna spisar, inomhus orangeri samt påkostade och platsbyggda lösningar. Huset ligger vid en lugn återvändsgata nära den sista fastigheten. Slutpriset för huset blev 15 500 000 kr.

Om Värmdö

Värmdö ligger i Stockholms inre skärgård och är Sveriges sjätte största ö med en yta på 180 km² och c:a 35 000 invånare. Värmdö består av tre områden som kopplas samman av smala landremsor.

Jag kommer att fortsätta fylla på bloggen med fler objekt jag säljer eller jobbar med, så håll er uppdaterade!

 

 

Att tänka på vid köp av fastighet

Visst har vi alla varit där. Kanske ska man ge sig in på fastighetsmarknaden för första gången eller så har man redan gjort ett par affärer men man har inte riktigt koll på vilka saker man borde titta på.

Det stora tipset och som egentligen skulle kunna avsluta det här inlägget är att kontakta en erfaren fastighetsmäklare och ta del av deras expertis när det kommer till fastighetsaffärer! Du slipper att rota dig ner bland detaljer kring regler som finns, kontakta den andra parten för obekväma frågeställningar kring fastigheten och med en erfaren fastighetsmäklare så har du alltid någon att ställa dina frågor.

Men jag vill göra detta själv, ge mig dina tips!

Okej, okej! Du känner dig självsäker på att kunna fixa detta själv, då ska jag inte hindra dig. Låt mig istället leda dig i rätt riktning och till bra resurser som kommer att hjälpa dig förstå mer kring vad du ger dig in i.

1. Bestäm vilken typ av fastighet du är ute efter, vilket ändamål ska den vara till för?

Är du ute efter ett nytt boende? Vill du expandera företaget i flera platser? Har varulagret fyllts till bredden och behöver en avlastning? Skriv ner vilka behov som fastigheten ska uppfylla och prioritera vilka som måste finnas med samt vilka som borde finnas med. Vi kan inte alla få allt vi vill ha i livet men får vi det vi bryr oss om mest så är vi nöjda!

2. Ordna med lånelöfte och finansiering med din bank

Kontakta din bank innan du tittar på någon fastighet och boka ett möte. Gå igenom hur ditt lånelöfte ser ut, finansiering efter köp av en fastighet och vilka villkor som gäller. Att inte ha koll på sitt lånelöfte när man lägger ett bud som blir accepterat är ett av det tråkigaste som kan hända under en fastighetsaffär om det visar sig inte hålla. Mäklaren blir irriterad, säljaren blir irriterad och köparen blir självklart irriterad. Håll koll på lånelöftet!

3. Läs på om föreningen

Typ av förening som fastigheten omfattas av lägger en vikt på ditt val. Kolla upp årsredovisningar för eventuella renoveringar, hur deras ekonomi ser ut, vad säger boende inom föreningen osv. En hälsosam förening borde alltid vara målet!

4. Kolla upp slutpriser i området

Är priset rimligt för fastigheten i området? Genom tjänster som Booli kan du klicka på ”Slutpriser” och ange området så får du upp en historik av försäljningar i det området. Var säker på att du betalar en rimlig summa för en fastighet i det området.

5. Vid ett bra bud, skriv på direkt!

Du har hittat en fastighet du gillar, den fyller alla kvalité-krav som du har satt upp och säljaren har accepterat ditt bud. Kanon! Då gäller det att vara snabb på att skriva på pappren innan säljaren antingen ändrar sig eller får ett bättre bud från en annan köpare. En affär är inte färdig förrän pappren hos mäklaren är påskrivna. Det finns flera fall där någon ber om en privat visning utan att du blir meddelad och det öppnar upp för risken att du förlorar budgivningen. Skriv på direkt!

Där har ni några tips kring fastighetsaffärer. Jag kommer att uppdatera bloggen med fler av dessa tips så håll er uppdaterade!